Savolainen poliitikko kanteli ihmisroskapuheista

01.11.2018

Ihmisroskapuheista kantelun tehneen perustelut:

”Keskustelun tasoa pitää nostaa”

Oululaisen valtuutetun ihmisroskapuheista apulaisoikeusasiamiehelle kantelun tehnyt savolaispoliitikko perustelee asiaa politiikan uskottavuuden palauttamisella.

Aikuiskouluttaja Risto Simonen Vesannolta lähti tekemään kantelua apulaisoikeusasiamiehelle, koska hänen mielestään poliittisen parlamentaarisen ja edustuksellisen keskustelun tasoa pitää nostaa Suomessa.

-Luottamus ja nuorten kiinnostus politiikkaan tulee pelastaa ja palauttaa. Moilasta pitää moittia ja kenties sanktioida. Tulee osoittaa, että kanteen kuvaama toiminta virkavastuullisena luottamushenkilönä ei ole sallittua, Simonen toteaa.

Hänen mukaansa kantelun perusteet koskevat yhdenvertaisesti kaikkia puolueita, myös äärioikealla ja äärivasemmalla. Simonen on kyllästynyt omankin puolueensa käyttämiin sanavalintoihin. Hän on Sisä-Savon Perussuomalaisten jäsen. Hän harkitsee eroa puolueesta.

-Puolueen vaaleilla valittujen, eri puolilla Suomea toimivien edustajien jatkuvat rasistiset lausumat sahaavat oksan poikki niiltä PS-toimijoilta, jotka haluaisivat kehittää puolueesta yleispuolueen, hän arvioi.

Simonen sanoo tulleensa puolueeseen alun perin muun muassa oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseksi Suomessa.

-Haluan palautettavaksi kunniaan kaikkien puolueiden osalta oikeudenmukaista ja mahdollisimman yhdenvertaista lainsäädäntöä tuottavaa lakivalmistelua. Siihen ei sovi diskriminoiva agenda. Luottamushenkilöt toimivat virkavastuulla, niin persut kuin Moilanenkin, hän huomauttaa.

Simonen kertoo toimineensa itsekin virkamiehenä ja luottamushenkilönä.  Hän kaipaa nykyisiltä edustajilta kunnioitusta kuntalaisia eli verronmaksajia kohtaan.

-On havaittavissa naureskelua, ylenkatsomista ja olan kohauttelua, kun kuntalaiset yrittävät viedä asioitaan eteenpäin. Ruokkivaa kättä ei saisi purra. Veronmaksajathan rahoittavat virkamiesten ja luottamushenkilöiden toiminnan.

Riikka Moilanen kommentoi Oulun keskustan siisteyttä kaupunginvaltuuston kokouksessa 10. syyskuuta. Hän käytti asunnottomista ja alkoholisteista sanaa ihmisroska. Simosen mukaan hän ei ota kantaa oululaiseen kunnallispolitiikkaan, vaan kantelu on tehty yleisellä tasolla.

-Valtuutettu Moilasen sanomisien sijaintipaikalla ei ole merkitystä. Huonoa kielenkäyttöä ei pidä hyväksyä missään päin Suomea. Haen apulaisoikeusasiamieheltä ennakkopäätöstä, koska olen huolissani politiikan keskustelun tasosta, savolaispoliitikko sanoo.

ILTASANOMAT: MIRJA RINTALA

Lisätietoja: https://yle.fi/uutiset/3-10474850

26.03.2020HUOLTOVARMUUS? - ELINTARVIKKEIDEN SAATAVUUS?
23.02.2020Osuuskauppavaalit 2020
28.01.2020Sähkö siirtyy - Eurot ropisee
07.01.2020Yli 55-vuotiaiden syyllistäminen turhaa
06.12.2019Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019
01.12.2019Kohti toimivaa oikeusvaltiota?
12.04.2019Ihmisiä pelotellaan ilmastoverotuksella
11.04.2019Pikavipeistä ja peliriippuvuudesta
04.04.2019Aktiivimallia tulee korjata
06.03.2019Arkadianmäen muutoksen tuulet

Siirry arkistoon »