Ideologiselle ilmastopolitiikalle stoppi

16.01.2019

Ideologiselle ilmastopolitiikalle stoppi 

Ilmastopaneelin eli IPCC:n ydinsanoma on, että maapallon lämpeneminen tulee pysäyttää 1,5 asteeseen. Ratkaisevaan asemaan nousee hiilidioksidipäästöjen rajoitustoimet ja johtavien läntisten ja aasialaisten teollisuusvaltioiden toiminta.

Suomessa ei tule sortua ylireagointiin ja hihhulointiin. Poliittiset puolueet ovat jo lähteneet laukalle. Suomelle riittää 2 asteen rajan pitäminen. Suomi on jo nyt ilmastovaltioiden etujoukossa. Maamme ratkaisut energiantuotannossa ja teollisissa prosesseissa ovat jatkossa tärkeitä.

Suomi on kääntänyt energiatasettaan uusiutuvien energiamuotojen suuntaan. Ydinvoima, tuulivoima (ilman tukia), aurinkoenergia ja säätövoima; vesivoima ja lauhdelämpölaitokset (CHP) ovat maamme energia- ja hiilitaseelle järkeviä tuotantomuotoja. Päästöjen suurtuottajat ovat mukana päästökaupassa. Suomessa on etujoukoissa investoitu muun muassa savukaasujen pesujärjestelmiin.

Jokainen poistuva CO2-bruttotonni on arvokas. Huomio on bruttopäästöissä. Suomen osalta on huomattava nettopäästöt. Nettopäästö tarkoittaa bruttopäästöjä vähennettynä luonnon sitomalla hiilidioksidilla. Maamme metsät, suot, meret ja järvet ovat tehokkaita hiilinieluja. Ne toimivat. Järkevällä kuluttamisella, metsänhoidolla ja hakkuutavoitteilla pidämme hiilinielumme vahvana.

EU kaitsee savukaasuja ja pienhiukkasia. Päästökattodirektiivillä puututaan puun pienpolttoon uuneissa ja kiukaissa. Polttomoottoreilla käytettävien ajoneuvojen ja koneiden päästöissä ammutaan yli. Asetetaan kohtuuttomia päästöverovaateita. Nykyinen verotus riittää. Uusiutuvia käyttövoimia voidaan huojentaa.

Ajoneuvojen ja työkoneiden osalta on luotava käyttövoiman tarpeen mukaiset luokitusperiaatteet. Raskas liikenne ja työkoneet eivät toimi sähköllä tai isossa mittakaavassa kaasulla. Metsuri ei tee töitä akkusahalla. Sähkö ei synny töpselissä. Järki takaisin. Joku roti.

Ilmastohömppä vaarantaa yritysten toimintaa ja työpaikkoja. Päästökuorma maamme pinta-alaa ja ihmisiä kohti on pieni. Kalle tai Kaisa saa tuprutella savua uuneistaan ja kiukaistaan. Maakuntien ihmiset tarvitsevat liikkua työhön, yrittämään, asioimaan. Metropolipolitiikka on maamme suurimpia ilmastouhkia. Kehä III:n ulkopuolella on parhainta ja puhtainta Suomea.

Risto Simonen (Kansalaispuolue), Vesanto (Julkaistu 16.1. - DIGI-KARJALAINEN)

 

28.01.2020Sähkö siirtyy - Eurot ropisee
07.01.2020Yli 55-vuotiaiden syyllistäminen turhaa
06.12.2019Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019
01.12.2019Kohti toimivaa oikeusvaltiota?
12.04.2019Ihmisiä pelotellaan ilmastoverotuksella
11.04.2019Pikavipeistä ja peliriippuvuudesta
04.04.2019Aktiivimallia tulee korjata
06.03.2019Arkadianmäen muutoksen tuulet
09.02.2019Hoivamitoituksen ongelmatiikasta
16.01.2019Ideologiselle ilmastopolitiikalle stoppi

Siirry arkistoon »